Újdonság a ŠKODA-ról
2019.01.26.

A ŠKODA új városi terepjárója a KAMIQ nevet kapta

A ŠKODA új terepjárója a ŠKODA KAMIQ nevet kapta. A crossover lesz a harmadik terepjáró, amely bemutatkozik az európai piacon és egyben a következő mérföldkő a cseh autógyártó SUV offenzívájában. A KAMIQ szó a Kanada északi részénés Grönlandon élő inuit (eszkimó) emberek nyelvéből származik. A KAMIQ elnevezésolyan dolgot ír körül, amely - mintha második bőrünk lenne - tökéletesen passzolhozzánk minden helyzetben. Mindez elég indok ahhoz, hogy az új, Európában bemutatkozó crossover modell ugyanazt a nevet kapja, mint a Kínában már korábbandebütált terepjáró.
kamiq

A ŠKODA KAMIQ egy városi crossover modell, amely tökéletes társ a modern városi hétköznapok során és azokon túl. A ŠKODA KAMIQ nevet már egy Kínában sikerrel debütált terepjárónál megismerhettük, így tökéletes választás volt az új crossover modell számára is. Ezzel együtt egységes maradt az SUV modellek elnevezési rendszere, ahol a jelenlegi ŠKODA terepjárók nevei mind K betűvel kezdődnek és Q betűre végződnek.

Az új ŠKODA KAMIQ modellel a cseh autógyártó tovább folytatta SUV kampányát és kibővítette az európai piacra szánt modellek kínálatát egy kompakt, életmódfókuszú, belépőszintű modellel. A ŠKODA KAMIQ nagyszerűen egyesíti a kompakt modellek agilitását és kezelhetőségét a terepjárók kínálta hagyományos előnyökkel,amilyen például a megemelt üléspozíció, a jobb kilátás, a még kényelmesebb be- illetve kiszállás és a megemelt hasmagasság. A moduláris keresztirányú MQB platformra épülő modell az új vezetéstámogató rendszerek mellett számos - a tágasbelső tér mellett a márka védjegyévé vált - Simply Clever megoldással igyekszikmeghódítani az ügyfeleket.

Az új ŠKODA KAMIQ világpremierjét a március 5. és 17. között megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon tartja a márka.